fbpx
Kontaktsida Sommar2023-04-14T16:46:42+00:00

KONTAKTA OSS IDAG

Boka ditt nästa äventyr!

Bydalens Wärdshus AB
Bydalen 520
SE – 845 91 Hallen

Reception/bokningar
Tel: 0643-320 11
Epost: info@bydalen.com

VD: Rickard Svedjesten
Tel:  070 519 10 85
Epost: rickard.svedjesten@bydalen.com

Fastighetsansvarig/Byservice Tomas Häggblom
Tel: 070-320 11 52
Epost: tomas@bydalen.com 

Byservice- städ
Tel: 070-353 20 11
Epost: byservice@bydalen.com

Öppettider

*Boende är öppen hela sommaren att boka.

  Bydalen

  Bydalens Wärdshus byggdes 1937 som hotell. I samma byggnad finns nu Bydalens populära restaurang- och konferensanläggning med högkvalitativ mat.

  Om Bydalen
  Bydalen är en av flera byar i destinationen Bydalsfjällen med stort pistsystem och alpkänsla. Här finns många olika sorters boende, restauranger med hög kvalitet samt aktivitetsföretag. Flyg från Stockholm till Östersund tar 50 minuter därefter är det en 6 mils bilfärd från flygplatsen till Bydalen. Det som utmärker Bydalen från andra svenska skidorter är att här finns ett så pass stort och attraktivt pistsystem med 45 nedfarter, 17 liftar med en liftkapacitet för 15 000 åkare per timme – samtidigt som dalgången är lugn och fridfull med en familjär bykänsla. I dag finns ca 4000 bäddar och en miljon kvadratmeter pist samt stora områden med högkvalitativ offpist- och skogsåkning. Vanligtvis har dalgången mycket god snötillgång vilket ger möjlighet att erbjuda unik åkning på natursnö i hela Bydalsfjällens pistområde. Samarbetet med Gräftåvallens skidklubb ger också möjlighet till fin längdåkning på elitnivå och tillsammans med dalgångens natursköna längdspår tillgodoses alla önskemål för en trivsam längdskidupplevelse. För tur- och snöskoterfantasterna finns ett omfattande ledsystem in till Jämtlands högalpina fjällvärld.

  Under sommar- och höstsäsongen finns en storslagen natur att uppleva i den djupa dalgången. Dalsjön och Dammån inbjuder till unikt fjällfiske och de omgivande fjällen Drommen och Västfjället med sina toppar på närmare 1200 m.ö.h. inbjuder till lättillgänglig fjällvandring. Bydalen är en av Sveriges första fjällturismorter och redan år 1877 hittade de första gästerna hit med tåg på den nybrutna järnvägen till Östersund, ångbåt över Storsjön och därefter häst upp till Bydalen och fjällvidderna.

  Bydalens Wärdshus AB är ett driftsbolag som bedriver restaurang, bar, boende, skidskola, skiduthyrning, skidshop, skotersafari, grupp- och konferensverksamhet. Bolaget är ett helägt dotterbolag till Snowlodge Sweden AB som äger och förvaltar fastigheter i Jämtlandsfjällen.

  Hitta hit!

  For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
  I Accept


  This website uses cookies and third party services. Ok