fbpx
Kontakt2024-04-16T14:30:39+00:00

KONTAKTA OSS IDAG

Boka ditt nästa äventyr!

Bydalens Wärdshus AB
Bydalen 520
SE – 845 91 Hallen

VD: Rickard Svedjesten
Tel:  070-519 10 85
E-post: rickard.svedjesten@bydalen.com

Reception/boende:
Tel: 0643-320 11
E-post: info@bydalen.com

Byservice- bokning av städ m.m:
Tel: 070-353 20 11
E-post: byservice@bydalen.com

Fastighetsansvarig/Byservice Tomas Häggblom:
Tel: 070-320 11 52
E-post: tomas@bydalen.com

Skidshop:
För frågor angående skidshopen, vänligen maila info@bydalen.com

Skidskola:
För frågor angående skidskolan, vänligen maila info@bydalen.com

Restaurangen:
För frågor angående restaurangen, vänligen maila info@bydalen.com

BOKA BOENDE HÄR

VÅRA ÖPPETTIDER

  • Receptionen
    *Mailen kollas vardagar mellan kl. 10.00-16.00
    *Telefonväxeln är öppen vardagar mellan kl. 10.00-16.00
     

Bydalen

Bydalens Wärdshus byggdes 1937 som hotell. I samma byggnad finns nu Bydalens populära restaurang- och konferensanläggning med högkvalitativ mat.

Om Bydalen
Bydalen är en av flera byar i destinationen Bydalsfjällen med stort pistsystem och alpkänsla. Här finns många olika sorters boende, restauranger med hög kvalitet samt aktivitetsföretag. Flyg från Stockholm till Östersund tar 50 minuter därefter är det en 6 mils bilfärd från flygplatsen till Bydalen. Det som utmärker Bydalen från andra svenska skidorter är att här finns ett så pass stort och attraktivt pistsystem med 40 nedfarter, 17 liftar med en liftkapacitet för 15 000 åkare per timme – samtidigt som dalgången är lugn och fridfull med en familjär bykänsla. I dag finns ca 4000 bäddar och en miljon kvadratmeter pist samt stora områden med högkvalitativ offpist- och skogsåkning. Vanligtvis har dalgången mycket god snötillgång vilket ger möjlighet att erbjuda unik åkning på natursnö i hela Bydalsfjällens pistområde. Samarbetet med Gräftåvallens skidklubb ger också möjlighet till fin längdåkning på elitnivå och tillsammans med dalgångens natursköna längdspår tillgodoses alla önskemål för en trivsam längdskidupplevelse. För tur- och snöskoterfantasterna finns ett omfattande ledsystem in till Jämtlands högalpina fjällvärld.

Under sommar- och höstsäsongen finns en storslagen natur att uppleva i den djupa dalgången. Dalsjön och Dammån inbjuder till unikt fjällfiske och de omgivande fjällen Drommen och Västfjället med sina toppar på närmare 1200 m.ö.h. inbjuder till lättillgänglig fjällvandring. Bydalen är en av Sveriges första fjällturismorter och redan år 1877 hittade de första gästerna hit med tåg på den nybrutna järnvägen till Östersund, ångbåt över Storsjön och därefter häst upp till Bydalen och fjällvidderna.

Bydalens Wärdshus AB är ett driftsbolag som bedriver restaurang, bar, boende, skidskola, skiduthyrning, skidshop, skotersafari, grupp- och konferensverksamhet. Bolaget är ett helägt dotterbolag till Snowlodge Sweden AB som äger och förvaltar fastigheter i Jämtlandsfjällen.

Hitta hit!

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept


This website uses cookies and third party services. Ok