fbpx
INFO OM COVID-192021-03-15T16:29:13+00:00

INFO OM

COVID-19

Vi har stängt Restaurang/Reception till Söndag 21/3 pga covid-19 utbrott bland personalen.
Eventuellt förlängning men nytt beslut tas 21/3.

Vi vill vara 100% frisk innan vi öppnar.

Skidshop/skidskola är fortfarande öppen.

_

Det här är ett informationsutskick till kommunens alla serveringsverksamheter i kommunen(Åre kommun)
Vi vill med det här mailet påminna om vikten i att vi alla tar ansvar i dessa pandemitider och dela med oss av de erfarenheter vi bedömer fungera.
Vi vill också påminna om att det är verksamheten som är ansvarig för att trängsel inte uppstår – det går alltså inte att hänvisa till det personliga ansvaret.

Om trängsel uppstår i er verksamhet har ni en skyldighet att vidta åtgärder omgående, samt tillse att det inte sker igen.

Skyltar i all ära, men det som verkar ge bäst effekt är att påminna och uppmana besökarna muntligt.

Fundera på åtgärder som följande:

  • Hög bemanning – det behövs ofta en entrévärd och någon/några i personalen vars uppgift är att just muntligt påminna och uppmana gästerna. Om entrévärd inte finns tillgänglig har vissa löst det med lampsystem som visar om det är okej eller inte att gå in i lokalerna, eller om besökare får lov att vänta utanför på grönt ljus. Fysiska avspärrningar vid entrén kan också vara till hjälp – så som snitslar eller liknande.
  • Se till att alla i personalen är uppdaterade om vad som gäller och påminn, påminn, påminn!
  • Beräkna hur många besökare ni kan ta emot och se till att fler inte kommer in i lokalen.
  • Upprätta ett system för att minimera att besökare rör sig i lokalerna – exempelvis att personal hänvisar/följer besökarna till ett bord och tar bordsbeställning, eller endast låter en begränsad del av sällskapet gå för att göra beställning till hela sällskapet.
  • Påminn besökarna om vad som gäller – berätta muntligt och skriftligt vad som gäller hos just er. Förklara att verksamhetens möjlighet att ha öppet hänger på att besökare följer era regler.
  • Ha en plan för hur ni går tillväga om trängsel skulle uppstå – en plan som tydligt redogör hur verksamheten ska hantera avvisning av folk rent praktiskt, med ansvarsfördelning och tydlig befogenhet.
  • Stäng verksamheten tillfälligt självmant om ni får bekymmer och meddela oss via mks@are.se eller på telefon 0647-16100.

Receptionen:

*Om man har frågor eller vill boka något så maila till info@bydalen.com eller ring 0643-320 11 i första hand. OM man måste ta det fysiskt så får man endast komma en per sällskap in i Wärdshuset.

*Nyckelutlämning till våra boenden kommer endast att ske utomhus där man hämtar dem i en brevlåda. Mer information om det skickas ut till alla som bokat boende.
OBS! Maila oss gärna någon dag innan ankomst vilken tid ni beräknar anlända i Bydalen.

*Vid minsta symtom av Covid-19, stanna hemma!

Restaurangen:

*I Restaurangen kommer all beställning att ske vid borden. Vänligen invänta personal för att bli placerade vid ledigt bord.
Vid köbildning ber vi er vänta utanför Wärdshuset. MAX 4 personer får köa inomhus.

*Just nu begränsar vi antal restaurangbesökare och tillåter max. 4 personer per sällskap i restaurangen och ser till att hålla avstånd mellan borden.

*För bästa upplevelsen och för att vi ska kunna beräkna antalet personer i lokalen är ni välkomna att förboka ert bord. Endera genom appen Maitres eller via restaurangen@bydalen.com. (gäller kvällstid)

*Vi kommer att erbjuda Take-Away och Stugcatering för er som inte vill äta i Restaurangen. Mer info står under Mat & Nöje

*ALL kontakt med Restaurangen sker via mail: restaurangen@bydalen.com

*Vid minsta symtom av Covid-19 , stanna hemma!

Skidshop/Skiduthyrning:

*Se prislistan för skiduthyrning under SKIDÅKNING och boka din skidutrustning via mail: skidshop@bydalen.com eller hemsida (ange så mycket info som möjligt)

*I år har vi vidtagit extra försiktighet och kommer därför att leverera all utrustning till din lägenhet/stuga i Bydalen så att du inte behöver besöka vår skidshop. Vid ev. justering av utrustningen, vänligen maila för att boka in en tid och kom ensam. Allt för att vi ska hålla så bra avstånd som möjligt.

*Vid köbildning ber vi er vänta utanför skidshopen.

*Vid minsta symtom av Covid-19 , stanna hemma!

Om oturen är framme:

För oss är det enormt viktigt att vi alla hjälps åt att stoppa spridningen av Covid-19 eller andra sjukdomar för den delen. Därför gör vi som vi nämnt tidigare allt för att anpassa vår verksamhet.

Skulle olyckan vara framme, eller att du eller någon i ditt sällskap visar symptom på Covid-19 eller annan sjukdom, isolera er och kontakta omedelbart vår reception på info@bydalen.com

I Bydalen har vi erfarna sjukvårdare som har stor erfarenhet av att ta hand om individer när olyckan varit framme.

Närmsta sjukhus ligger i Östersund 9 mil från Bydalen och närmsta vårdcentral finns i Hallen, 2 mil bort.

För akuta ärenden ring 112
För rådgivning ring 1177

Ett tips är att ladda ner appen SOS Alarm där appar finns.
Vid användandet visar appen din exakta position. Du har dessutom möjlighet att automatiskt meddela dina koordinater när du larmar räddningstjänsten genom appen. – Smart tycker vi om du befinner dig ute i fjällvärlden!

This website uses cookies and third party services. Ok