fbpx
FISKE2022-04-25T14:04:05+00:00

Här finns bra

FISKE

DAMMÅN

Här finns den graciösa harren och den storvuxna öringen som får pulsen att skena – men självklart också arter som sik, lake, abborre och gädda.

Dammån är känd för sitt fina fiske, här har du chansen att göra ditt livs fångst. Dammån är vattnet för dig som gillar att fiska, som är redo för en utmaning Ån kan vara generös och givande, men också grinig och svårfiskad. Var beredd på att nöta och testa olika sätt att ta in betet, oavsett om du fiskar med fluga eller spinnspö. Fisket i ån sker efter den storvuxna Dammå öringen som normalt vistas i Storsjön men som vart tredje eller fjärde år gör en fyramilavandring genom hela Dammån upp till Höglekardalen och Storfallet där de själva en gång kläcktes. Där leker de på hösten när vattentemperaturen är  just  rätt. Öringen i Dammån är skygg och lättskrämd. Ån är dessutom grund och smal, vilket gör att du så långt som möjligt bör undvika att vada. Harren är mer förlåtande och börjar ofta äta igen bara en kort tid efter att den blivit skrämd. Tänk på att stenarna är hala och vattnet strömt om du ändå vadar.

Minimimåttet för öring i Dammån är 45 cm och du får behålla en fisk per dygn och fiskekort.
För harr är minimimåttet 35 cm och du kan behålla fritt antal fiskar

KÖP FISKEKORT TILL DAMMÅN HÄR!
PÅ FJÄLLET

På fjällfisket finner du lugnet i de vidsträckta vyerna. Här hittar du spänningen i ett fiske som bjuder på utmaningar och upplevelser. Dessa vatten kommer allra bäst till sin rätt om du har ett tält, gott sällskap och några dagar till förfogande.

I Bydalsfjällen finns goda möjligheter till fiske på renbetesfjällen. Här finns ett stort antal vatten med spännande fiske, såväl små tjärnar som större sjöar och strömmande vatten. Några exempel: I Visjön har du möjlighet till givande fiske efter både öring och harr, i Krokåavan med tillhörande strömmar finns grov öring som kan väga 4-5 kilo och runt Lillhon finns fina flugfiskesträckor.

Alla vatten är emellertid inte avlägsna – det finns också många lättillgängliga tjärnar. Du kan till exempel ta bilvägen upp vid Hovde. Från den stora parkeringen är det inte långt att gå till bland annat Mannermyrtjärn och Hovdetjärn. Planera fisketuren i fjällvattnen noga. Studera kartan hemma vid köksbordet. En första överblick får du i Fjällfiskeguiden som Länsstyrelsen i Jämtlands län ger ut årligen. Där syns vilka upplåtna sjöar och vattendrag som finns inom Tåssåsens Sameby. Detta är renbetesland – så visa respekt för både rennäring och känsliga fjällmiljöer.

KÖP FISKEKORT PÅ FJÄLLET HÄR!
SOMMARFJÄLL

Fler tips på fiskeställen kan du läsa i vår upplevelseguide Sommarfjäll

LÄS MER HÄR!
FJÄLLFISKEGUIDEN

I fjällfiskeguiden kan du läsa om upplåtna fiskevatten på renbetesfjällen

LÄS MER HÄR!
This website uses cookies and third party services. Ok