fbpx
CYKLING2024-05-03T15:26:36+00:00

Här kan du

CYKLA

Att cykla i fjällmiljö innebär att du cyklar på vägar, skogsbilvägar och grusvägar med fjällen som fond.Vi lever och verkar i renbetesland vilket innebär att cykel på kalfjällets stigar inte är önskvärt. Men för dig som vill ta dig långt, har en bra cykel och dessutom är beredd att svettas så finns flera fina alternativ.

OBS! Elcykel på fjället är inte tillåtet!

HOSJÖBOTTENVÄGEN

En fin cykeltur för dig som vill få en riktig fjällkänsla är att cykla längs grusvägen från Höglekardalen till Hosjöbotten. Turen är 12 km från bommen, enkel väg och går stadigtuppför. Den är lättcyklad för den som har flåset i behåll. Du börjar i skogsmiljö och rör dig sakteliga upp mot kalfjället. Efter bara några hundra meter kan du ta en avstickare till fots för att titta på Storfallet. Eftersom du rör dig i renbetesland är det extra viktigt att du inte avviker från leden. Håll dig på grusvägen med din cykel, avvik till fots för att fika eller plocka bär och framförallt, njut av omgivningen och utsikten.

ÖRETJÄRNSRUNDAN

En runda på ungefär tolv kilometer, där du kan ansluta genom att cykla från Bydalen eller Gräftåvallen. Rundan är en blandning av grusväg och skogsbilvägar och förutom fina skogsområden passerar du också den lilla bebyggelsen Fjällsågen samt Öretjärn. Vid Öretjärn är det värt att stanna för en fika. Eller varför inte prova fiskelyckan efter gädda. (fiskekort krävs). Om vädret tillåterpassa på att ta ett dopp i någon av tjärnarna du passerar.

SOMMARFJÄLL

Såklart finns fler cykel-tips ! Läs mer i vår upplevelseguide Sommarfjäll

LÄS MER HÄR!
This website uses cookies and third party services. Ok