Skidåkning2018-12-12T15:53:38+00:00

Upplev

BYDALSFJÄLLEN

Välkommen till Bydalsfjällen. Sveriges femte största skidområde. Alldeles intill Bydalens Wärdshus hittar du Funpark, och kommer snabbt upp till högfjället. Bydalen är känt för fina carvingåkning och familjevänliga backar.

Ditt Skipass kan du köpa online på webben HÄR eller på plats i Liftkassan i Bydalen. Barn med hjälm under 8år åker gratis!

                        VUXEN (fr 16 år)/UNGDOM (8-15år)
1 DAG               340kr                      280kr
FM                   265kr                       210kr
EM                   300kr                      230kr
6-7 DAG           1490kr                    1180kr
SÄSONG            3820kr                  3030kr
KEYCARD           50kr                        50kr

SKIDBUTIK

Bydalens skidshop och uthyrning ligger nedanför Bydalens Wärdshus vid Trädgränsliften. I butiken hittar du de senaste skidorna, hjälmar, skidglasögon, längdskidor och mycket mer för din skidsemester och vår verkstad kan hjälpa dig valla eller slipa dina skidor.

Skidbutiken är stängd och öppnar igen när säsongen börjar. ÖPPETTIDER säsong 18/19, alla dagar kl 9.30 till 15.30.

Kontakta oss på 0643 321 22 eller på skidshop@bydalen.com

  • Kiosk, Färdiga smörgåsar

  • Skidbutik

  • Skidservice – slipning – vallning

  • Skiduthyrning

  • Kläder


Skicka förfrågan
BRANTEKLUBBEN

2h ledarledda aktiviteter
Mån-fre kl. 14.00–16.00
 Åk miniskoter i vinterlandet, gå på Brantes Afterski
titta på bäver-bio, var med på skattjakt och mycket mer!

Pris
1 dag 200:-/barn
5 dagar (med skidskola) 350:-/barn
5 dagar (utan skidskola) 550:-/barn
”Helg-Brante” per dag 150:-/barn

SKIDSKOLA

En vecka i Bydalens skidskola innebär en upplevelse med många nya vänner, mycket skratt och lek. Tillsammans utvecklar vi vår skidåkning i respektive nivå och grupp.

Alla barn och ungdomar mellan 4 och 15 år är välkomna att delta i grupplektionerna en timma varje vardagsmorgon för en rolig och lärorik vecka!

Läs mer

PT-LEKTION

Är du sugen på en privat tränare? Någon som kan hjälpa dig att uppdatera din teknik, få dig att känna dig säkrare i pisten eller lära dig åka snabbare och snyggare? PT passar alla typer av skid- eller snowboardåkare, vilken nivå du än befinner dig på.

Med en privat tränare och skräddarsydd undervisning utvecklas din skidåkning i snabbast möjliga takt. Ta en PT-lektion ensam för att bli vassare än kompisarna, eller ta en lektion med hela familjen och utveckla er teknik tillsammans!

Läs mer

Skicka bokningsfråga Skidskola, PT och BranteklubbPriser Skidskola:

Gruppskidskola (per barn) Ålder 4-15 år
3 dagar 795 kr
4 dagar 965 kr
5 dagar 1045 kr

Privatlektioner
1 pers 1 h 675 kr
1 pers 2 h 875 kr

Extra deltagare (pris/person)
1 h 250 kr
2 h 350 kr

Bokar du 3 eller fler lektioner till samma person/personer får du 20 % rabatt/lektion.

DETALJERAD INFO OM SKIDSKOLAN

Grupperna finns i fyra nivåer och ger möjlighet att utvecklas, oavsett om du är en grön nybörjare eller om du är en svart carvare. Gruppfärgen motsvarar svårigheten av en skidbacke i samma färg. Grupperna ger dig även möjligheten att följa din utvecklingskurva, klarar du att gå en vecka i grön grupp är du redo för blå grupp nästa vecka. Varje grupps mål med veckan är förkunskaperna som krävs för nästa nivå!

Vid bokning av gruppskidskola

Vid bokning av gruppskidskolan anger ni vilken grupp som ni anser är lämplig för eleven: Grön, Blå, Röd eller Svart (se förklaring nedan) samt ålder på eleven. Den gruppen ni angivit vid bokningen kommer vara den gruppen som ni åker med under veckan. Vid behov kan korrigeringar av grupperna förekomma.

När du klarat grön nivå är du redo för blå!

Grön grupp: I den gröna gruppen är alla som vill lära sig att åka skidor välkomna. Under veckan kommer den gröna gruppen träna på att glida, bromsa och i slutet av veckan svänga. Svårighetsgraden speglar en grön backe.
Förkunskaper: inga.

Blå grupp: Under veckan kommer den blåa gruppen öva på att bli säkrare och snabbare i backen samt utmana oss själva. Svårighetsgraden speglar en blå backe.
Förkunskaper: Åka med plog, svänga samt vara redo för ankarliften.

Röd grupp: Under veckan tränar den röda gruppen på att åka med parallella skidor och utmanar oss själva i svårare terräng. Svårighetsgraden speglar en röd backe.
Förkunskaper: Åka med plog eller sladdsväng i hög fart med god säkerhet.

Svart grupp: Vi tränar på att åka på skär och börjar utveckla carving-teknik. Svårighetsgraden speglar en svart backe.
Förkunskaper: Åka med parallella skidor med god säkerhet och fart.

Privatlektion: Alla är välkomna att boka PT-lektioner med en privat tränare, vilken nivå du än befinner dig på. Med en privat tränare och skräddarsydd undervisning utvecklas din skidåkning i snabbast möjliga takt. Ta en PT-lektion ensam för att bli vassare än brorsan, eller ta en lektion med hela familjen och utveckla er teknik tillsammans!

Skidskoleavslutning

Efter varje vecka i gruppskidskolan bjuder Bydalsbävern Brante in till skidskoleuppvisning! Under uppvisningen får alla skidskolebarn möjligheten att visa sina anhöriga vad de lärt sig under veckan. Vår vän och maskot Brante delar ut diplom och en överraskning till alla duktiga barn.

Grupper med minst 3 personer och max 12 personer i varje grupp. Vid färre antal erbjuds privatlektioner.

Lektionstid 60 minuter. Vecka 2-6 utgår 20% rabatt

This website uses cookies and third party services. Ok